jueves, 1 de agosto de 2013

Tres amigues i un estiu-Maria Enrich

Títol: Tres amigues i un estiu
Autor: Maria Enrich
Nº de pàgines: 144 
Editoral: COLUMNA EDICIONS S.A.
Llengua: Català
ISBN: 9788466407274

SINOPSIS

La Lisa arriba a Vilamar de Dalt amb els seus pares i la seva germana petita, com cada estiu, amb moltes ganes de retrobar la Noèlia, l’amiga de sempre. Però la Noèlia ha canviat, està diferent... La Lisa no sap què li passa, però no acaba de reconèixer la seva companya i això arribarà a posar en perill la seva relació. De fet, la Lisa no sap que aquest estiu moltes coses canviaran. A Vilamar, no només hi retrobarà vells amics com el Santi i el Pau, sinó que farà amistat amb la Greta, una noia molt interessant.
Un concert dels Folks, el grup de rock català que fa tornar bojos tots els nois i noies, les classes d’anglès amb l’excèntrica Margaret, poder conèixer en Jofre Abadal, l’actor de moda que surt a TV3, la festa de la Lluna Plena, discussions entre amigues, confidències i el primer petó, faran que aquest estiu sigui inoblidable per a la Lisa i tota la colla d’amics.

RESUM PERSONAL


La Lisa arriba a Vilamar de Dalt. La seva amiga Noelia ha canviat ja que a ella ara li preocupa molt el seu pes, sempre fa règim, i mai està contenta. Totes dues sembla que es vagin distanciant per culpa d'aquest problema del menjar i la Lisa fa una altre amiga, la Greta. Juntes, totes tres, passen l'estiu. També hi ha dos nois, en Pau i en Santi amb els quals viuran també aventures.

OPINIÓ PERSONAL

Aquest llibre és molt simple, molt curtet...un llibre que es pot pràcticament llegir en una tarda, i sobretot a l'estiu va molt bé ja que tracta d'aquesta època de l'any que ens agrada a gairebé tots.

Tracta d'adolescents ja que les protagonistes tenen uns 13 o 14 anys. Viuen aventures de la seva edat, enamoraments, amistats, problemes amb el menjar...temes que a nosaltres (els adolescents) ens agrada llegir, o a la majoria, ja que ens hi podem sentir identificats molts cops.

És un llibre que no te molta cosa d'especial. No és d'aquells llibres en que hi ha frases en que hi reflexiones. Simplement és una historieta d'estiu representada en un llibre.

No és un llibre dels que et canvii la vida, és només per passar l'estona.

La Lisa és una noia que a mi m'ha caigut molt bé. La Noelia tenia massa complexes i això ha fet que molts cops la odiés. La Greta es tot el contrari de la Noelia, ella no té un cos molt primet però se sent molt bé amb ella mateixa i és feliç. L'he admirat en molts moments. En Pau i en Santi no és que se'n parli gaire d'ells aixi que en se poc. En Pau es un bonàs i en Santi crec que és més tirant a "xulo" o que no es preocupa gaire per les coses.

Lo que més m'ha agradat: La història, els personatges, la trama en si.
Lo que menys m'ha agradat: Que no és un llibre que et marqui o et deixi petjada. I que s'acaba en un tres i no res.

Personatge que més m'ha agradat: Greta
Personatge que menys m'ha agradat: Noelia


En definitiva, és un llibre molt senzill per llegir en una tarda. No és una història d'amor molt maca, ni una amistat impressionant però està bé per passar l'estona.

PUNTUACIÓ: 6'5/10

No hay comentarios:

Publicar un comentario